Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از دغدغه‌های زائران به ویژه قشر متوسط جامعه که می‌خواهند به زیارت امام رضا(ع) مشرف شوند، موضوع اسکان است؛ از این رو آستان قدس با اقدامی جهادی و با مشارکت خیران پروژه ساخت زائر شهر برای اسکان زائران کم‌درآمد را در سال گذشته کلید زد و فاز اول این پروژه همزمان با میلاد حضرت رضا(ع) در شهرک طرق مشهد افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آستان نیوز، در حال حاضر تعدادی از بلوک‌های این زائر شهر افتتاحو مورد بهره برداری قرار گرفته است و زائرانزیارت اولی با هماهنگی معاونت امداد مستضعفان در این سوئیت‌ها اسکان داده می‌شوند.

مصطفی خاکسار قهرودی، معاون امداد مستضعفان آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار ما به تشریح نحوه پذیرش و اسکان زائران در زائر شهر پرداخت که در ادامه می خوانید.

•آقای خاکسار در حال حاضر پذیرش زائران در زائرشهر به چه شکل است؟


در حال حاضر پذیرش زائران در زائر شهر تنها به صورت گروهی و در قالب کاروان های زیارتی «مهر درخشان» انجام می شود و پذیرش به صورت خانوادگی و انفرادی زائران انجام نمی شوند. این کاروان ها از طریق دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان های مختلف مورد شناسایی و تأیید می شوند و در قالب گروه های 46 نفره به مشهد مقدس می‌آیند و با هماهنگی معاونت امداد مستضعفان این آستان مقدس در زائرشهر اسکان داده می شوند.

•در حال حاضر ظرفیت پذیرش در زائر شهر چقدر است؟


در حال حاضر با افتتاح 3 بلوک فاز اول زائر شهر 400 زائر در این فضا اسکان داده می شود. هر بلوک در دو طبقه احداث شده است که طبقات دوم دارای 13 اتاق با ظرفیت هشت اتاق چهار تخته و پنج اتاق سه تخته است و طبقات پایین دارای 12 اتاق با ظرفیت چهار اتاق پنج تخته و شش اتاق چهار تخته می باشد که در اختیار زائران قرار می گیرد.
همچنین با هماهنگی های صورت گرفته تا پایان شهریورماه سال جاری تعداد بلوک هایی که آماده تحویل و بهره برداری خواهد بود از 3 به 10 بلوک افزایش می یابد و ظرفیت پذیرش نیز در این فضا به صورت قابل توجه ای افزایش خواهد یافت.

•اسکان در سوئیت‌ها به چه شکل است؟


در هر دوره زائران از ساعت 9 تا 10 صبح با آداب و احترام فاخر وارد زائر شهر شده و با ارائه کارت های شناسایی در سوئیت های زائر شهر اسکان داده می شوند و پس از سه روز اقامت بعد از نماز مغرب و عشاء این سوئیت ها تخلیه و بلافاصله صبح روز بعد، پس از نظافت و تعویض ملحفه ها و.... سوئیت ها تحویل کاروان های بعدی می شود.


همچنین در حال حاضر که پذیرش در زائر شهر تنها از کاروان های زیارتی مهر درخشان صورت می گیرد، اسکان در سوئیت های به تفکیک بانوان و آقایان انجام می شود.



•طی دو هفته‌ای که از افتتاح زائر شهر می گذرد، در این مدت چه تعداد زائر در این فضا اسکان داده شده‌اند؟


زائر شهر همزمان با میلاد حضرت رضا(ع) 13 مرداد ماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی مورد بهره برداری قرار گرفت و از زمان بهره برداری تا پایان مرداد 761 زائر زیارت اولی از استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، قزوین، البرز، لرستان، چهارمحال و بختیاری، گلستان و زنجان در زائر شهر اسکان داده شده اند که در هفته 2 دوره در این فضا پذیرش می شوند.



•در مورد امکاناتی سوئیت ها بیشتر توضیح می‌دهید؟


تمام امکانات ارائه شده در زائر شهر بر اساس نظام هتل داری است و تمامی امکانات رفاهی و خدماتی مانند رستوران، فضای اقامتی، تخت، لوازم پذیرایی و... در رده هتل های سه ستاره به زائران امام مهربانی ها به صورت رایگان در زائر شهر ارائه می شود.


هر سوئیت زائر شهر مساحتی حدود 40 تا 45 مترمربع فضا داردو این سوئیت ها دارای یک تراس، سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه کوچک و ... است.



•با توجه به دوری مسافت زائر شهر تا حرم مطهر رضوی رفت و آمد زائران به چه شکل است؟


با توجه به دوری راه زائر شهر تا حرم مطهر و داخل شهر، آستان قدس رضوی به منظور رفاه حال زائرانی که در این فضا اسکان داده می شوند به صورت شبانه روزی زائران را از زائر شهر به حرم مطهر منتقل می کند و زائران می توانند با 10 دستگاه خودروی مینی بوسی که دارای 25 صندلی است در هر ساعت از شبانه روز که مایل بودند به حرم مطهر مشرف شوند و مجدد با مراجعه به پارکینگ صحن کوثر به زائر شهر و محل اسکان خود بر گردند.
همچنین در ابتدای ورود برنامه حرکت سرویس ها از حرم مطهر به زائرشهر و بالعکس در اختیار زائران قرار می گیرد و زائران می توانند برنامه های خود را با ساعات حرکت وسایل نقلیه هماهنگ کنند.


•با آماده‌سازی سایر بلوک ها و افزایش تعداد زائران، مشکلی برای رفت و آمد زائران بوجود نمی‌آید؟


خیر؛ آستان قدس رضوی با آماده سازی هر بلوک و اسکان زائران در آن به ازای هر بلوک دو دستگاه مینی بوس دیگر را برای رفت و آمد زائران به حرم مطهر و بالعکس به خودروی های موجود اضافه می کند که زائران مشکلی برای رفت و آمد نداشته باشند.



•در بین صحبت‌هایتان اشاره کردید که در قالب طرح «مهردرخشان» زائران بالای 40 سال به مشهد مقدس اعزام می شوند، با توجه به کهولت سن این زائران چه امکانات رفاهی در زائرشهر برای آن‌ها در نظر گرفته شده است؟
با توجه به اینکه عموم زائرانی که به در قالب «مهر درخشان» به مشهد مقدس مشرف می شوند 40 سال به بالا هستند، برای رفاه بیشتر این زائران در زائرشهر 25 درصد سرویس های بهداشتی، فرنگی است و تعداد قابل توجه ای ویلچر نیز برای تردد این دسته از زائران در نظرگرفته شده است؛ علاوه بر این در هر روز تعدادی خادمیار برای کمک به زائران، توزیع غذا، ایاب و ذهاب و... در زائر شهر مستقر هستند.



آیا اسکان زائران زیارت اولی تنها در زائر شهر است و یا محل‌هایی دیگری نیز برای اسکان این دسته از زائران در نظرگرفته شده است؟


در کنار زائر شهر 70 حسینیه و محل اسکان دیگر برای اقامت زائران زیارت اولی در مدت سه روزی که در مشهد هستند هماهنگ شده است و در هر روز به طور متوسط آستان قدس رضوی از 5 هزار زائر زیارت اولی در مشهد پذیرایی می کند که این تعداد در دهه کرامت به 12 هزار زائر نیز افزایش پیدا کرد.


این زائران در مدت سه روز حضور در مشهد مقدس 9 وعده غذایی گرم را میهمان آستان قدس رضوی هستند و یک وعده ناهار یا شام را میهمان خوان با برکت حضرت در میهمانسرای حرم مطهر رضوی خواهند بود.



•سخن پایانی....
تمام لوازم و تجهیزاتی که در زائر شهر وجود دارد، موقوفه حضرت رضا(ع) است از این رو زائران محترمی که از این امکانات استفاده می کنند، با اهتمام ویژه ای در حفظ و نگهداری این لوازم کوشا باشند.
همچنین با توجه به اینکه کاروان های بعدی چند ساعت پس از خروج کاروان قبلی در سوئیت های زائر شهر مستقر خواهند شد، زائران محترم سعی کنند که در ساعات تعیین شده اتاق ها را تخلیه نمایند تا فرصت برای نظافت و تعویض ملحفه ها وجود داشته باشد.
زائران عزیز به خاطر بُعد مسافت زائر شهر تا داخل شهر و حرم مطهر حدالامکان از وسایل نقلیه ای که زیر نظر آستان قدس رضوی و به صورت شبانه روزی در حال جابجایی زائران از زائرشهر به حرم مطهر و بالعکس است استفاده و از رفت و آمد با وسایل نقلیه شخصی و... خودداری نمایند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۰۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت

به گزارش قدس خراسان، حسین رضایی در خصوص پیش‌بینی‌اش از میزان تشرف زائران پیاده به مشهد در دهه کرامت اظهار کرد: در سال‌های گذشته حدود ۱۰ هزار زائر پیاده در ایام دهه کرامت به مشهد مشرف می‌شدند. تاکنون حدود ۳۵۰۰ نفر اعلام آمادگی کرده‌اند که با کاروان‌های مختلف به صورت پیاده به سمت مشهد حرکت کنند و همچنان به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود.

سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) مشهد افزود: این ۳۵۰۰ نفر از مسیر نیشابور در چند روز پایانی دهه کرامت وارد مشهد خواهند شد. همچنین پیش‌بینی اسکان و پذیرایی در میانه راه از آن‌ها صورت خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: امسال چون مشهد وضعیت آب و هوایی بهتر و مساعدتری دارد، پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۱۰ هزار نفر در دهه کرامت به صورت پیاده به مشهد مشرف شوند.

رضایی بیان کرد: در سال‌های قبل زائران کمتری به صورت پیاده به مشهد مشرف می‌شدند، اما در این ایام خوش آب‌وهوا زائران معمولا به صورت خانوادگی به مشهد مشرف می‌شوند. به عنوان مثال یک کاروان ۵۰۰ نفره به صورت خانوادگی از نیشابور به مشهد خواهند آمد، اما احتمال می‌رود تعداد زائران آن تا ۷۰۰ نفر افزایش پیدا کند.

سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) مشهد گفت: یک کاروان از تهران، کرج و یک کاروان دانشجویی نیز در روزهای پایانی دهه کرامت به مشهد سفر خواهند کرد.

وی یادآور شد: پیک کاری ما دهه پایانی صفر است، چون در حال حاضر در پیک غیرکاری قرار داریم، برنامه‌ریزی شده تا زائران از ۳۰ کیلومتری مشهد حرکت خود را آغاز کنند که یک روز و نیم در مسیر خواهند بود. ۵ ایستگاه صلواتی در مسیر جاده نیشابور به مشهد فعال است و برای پذیرایی از زائران آمادگی دارد. همچنین یک ایستگاه در مسیر قوچان به مشهد فعال شده است تا پذیرای زائران پیاده از آن جاده باشند.

رضایی افزود: همچنین احتمال دارد یک کاروان از فریمان به سمت مشهد حرکت کند که یک روز در مسیر باشد. ایستگاه صلواتی این مسیر و ایستگاه مسیر جاده سرخس را نیز فعال کرده‌ایم.

سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) مشهد در خصوص وضعیت اسکان زائران در مشهد گفت: زائرانی که از نیشابور مشرف می‌شوند، یک روز در مشهد اقامت خواهند داشت و پیش‌بینی‌های لازم برای اقامت و بازگشت زائران در مشهد صورت گرفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعزام ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع
  • ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع اعزام می‌شوند
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر
  • هزار و ۶۰۰ نفر از خراسان جنوبی به حج می روند
  • کاهش قیمت و افزایش خدمات در حج ۱۴۰۳
  • اعزام ۹۲۸ زائر حج تمتع از استان بوشهر به جده
  • امسال ۱۵ هزار زائر از استان تهران به حج تمتع مشرف می‌شوند